Zpět na blog

S úsměvem jsme se s Vámi podívali na personální audit

Dne 25.9.2014 jsme se společně podívali na personální audit jako na nástroj zlepšování HR procesů a představili jsme vám další dvě kolegyně

4.21.2016
Team Talterra

Dne 25.9.2014 jsme se společně podívali na personální audit jako na nástroj zlepšování HR procesů a představili jsme vám další dvě kolegyně – HR konzultantku Lenku Sikorovou a mzdovou auditorku Michaelu Prouzovou.

Po úvodním přivítání ředitelem společnosti Talterra Janem Pavelkou tentokrát dostaly slovo ženy – Lenka Sikorová, HR konzultant a Michaela Prouzová, mzdový auditor a člen AKV.

Lenka Sikorova nejprve objasnila, co obecně znamená personální audit, poté jakým způsobem se k němu staví naše společnost a kdo by se měl ze strany klienta účastnit jednání.
Model HRAT, jež svým tvarem připomíná pavučinu a název evokuje nějaké zaklínadlo, je metodika personálního auditu vyvinutá společností Talterra na základě zkušeností, znalostí a uvážení. Lenka seznámila s jeho jednotlivými částmi, které nemusí být nutně všechny součástí konkrétního auditu, a dále časovým harmonogramem rozděleným do jednotlivých kroků.

V další části prezentace předala slovo Michaele Prouzové, která se věnovala personální agendě. Jinému by se z množství paragrafů, předpisů, zákonů a dokladů zatočila hlava, ale Michaela se v této oblasti cítí jako ryba ve vodě a jako odborník na slovo vzatý dokázala být odpovídajícím partnerem přítomným zkušeným dámám, které se aktivně zapojovaly do programu. Ačkoliv by tato oblast mohla být pro mnohé nezáživná, diskuze probíhala velmi živě. 🙂 Krátce také zmínila změny v Občanském zákoníku, proces zpracování mezd a zabývala se problematikou jejich porovnávání.

Na toto vystoupení navázala opět Lenka Sikorová, názorně ukázala, že závěrečná zpráva pro klienta skutečně existuje a nejedná se pouze o obrázek na jedné straně prezentace, ale naopak jde o mnohostránkový dokument. Jeho součástí jsou naše nálezy a doporučení, jež nemusí být vždy v souladu s tím, co by klient rád slyšel. Měli jste možnost zhlédnout ukázku zpracování, stejně tak jsme zmínili možné přílohy závěrečné zprávy. Na závěr zazněly přínosy personálního auditu. A právě vnější pohled a nezaujaté zhodnocení se řadí mezi ně.

Jan Pavelka poté poděkoval všem přítomným za účast a pozval je na další HR snídani, kterou budeme pořádat v listopadu. Téma bude upřesněno na základě Vašeho zájmu.

Těšíme se na Vaši účast.

Co účastníci HR snídaně získali navíc?

Každý účastník má nárok na jednu hodinu odborné konzultace s některým z našich konzultantů na téma Personální audit nebo Talent management ZDARMA!

Další podobné články